Massage

Masseren is werken op de meestal zachte weefsels van een lichaam. Massage kan invloed hebben op huid, spieren, bindweefsel, pezen, gewrichten, lymfevaten, organen zoals het maag-darmstelsel, het zenuwstelsel en daarmee veel van het fysiologische van een lichaam. We werken met verschillende massage vormen: massage kan met knedingen en strijken (sportmassage, ontspanningsmassage), drukpunten (Shiatsu, Traditionele Thai massage, reflex zone), “Tender”punten (Shiatsu, Metamorfose). Afhankelijk van het type massage werken we met of zonder massage olie, op een massage tafel of mat, en soms op een stoel. Lichaam en geest werken nauw samen; een beter werkend lichaam geeft meestal ook resultaat op andere vlakken.

Wij masseren vanuit met het doel het zelfhelend of zelf herstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen of te activeren.

En uiteraard kun je ook voor een heerlijk ontspannende massage bij ons terecht.

Wij werken met: Shiatsu, Sportmassage, ontspanningsmassage, Traditionele Thai massage, reflex-zone massage.

 

 

Shiatsu:  een Japanse lichaamstherapie waarbij de duimen, handpalmen en vingers zonder spierkracht maar met lichaamsgewicht worden gebruikt om druk (dus geen wrijving of kneden) uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam.

Sportmassage: Dit is een massage voor sporters voor een betere sportprestatie of bevordering van herstel na een blessure.

Ontspanningsmassage: Een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt er zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt.

Traditionele Thaimassage: aandacht voor drukpunten en gewrichts functie (ook wervelkolom)

reflex-zone massage: massage op punten die in verbinding staan met bepaalde delen van ons lichaam of ontwikkeling. Opheffen van bepaalde blokkaden ontstaan in ons lichaam gedurende de prenatale periode (Metamorfose massage)