Wat doen we

Bij onze behandelingen gaan wij uit van de 5 natuurgerichte principes.
De 5 principes zijn:

  1. Energie: de bron van elk leven. Zonder voldoende energie in ons lichaam komt het niet tot herstel. Energie is overal, we pikken het op, halen het uit voeding etc. Als je lichaam door welke reden dan ook blokkeert dan kan er genoeg zijn maar het stroomt niet door. Dat hindert het functioneren en vaak is pijn ook een gevolg. Massage, ontslakking, beweging en het opsporen (en verwijderen) van eventuele belemmerende overtuigingen veranderd je energie. Een andere leefstijl als voorheen kan opnieuw ophoping en blokkeren vaak voorkomen.
  2. Prikkeloverdracht: vindt plaats in de zenuwbanen van het lichaam en zorgen voor het communicatienetwerk tussen de hersenen en de rest van het lichaam. Wanneer de communicatie verstoord raakt, worden de prikkels niet goed doorgegeven en daardoor niet goed verwerkt. Hierdoor ontstaan problemen. Door middel van onze massages, een Reiki-behandeling, maar ook door een coachingsgesprek kunnen wij ervoor zorgen dat de prikkeloverdracht wordt gestimuleerd en het zelfgenezend vermogen in gang wordt gezet.
  3. Ontslakken: door te werken aan het afvoeren van afvalstoffen, het ombuigen van belastende denkpatronen en het omzetten van angsten en stress in nieuwe energie kan het lichaam zich reinigen en wordt het ontdaan van geestelijke en stoffelijke ballast. Voor ontslakken is de juiste voeding (ook geestelijk) heel belangrijk. Het gebruik van een ontslak of detox apparaat heeft vaak een heel gunstig effect door middel van het fysiek afvoeren van afvalstoffen. 
  4. Voeding: om gezond te blijven heeft ieder persoon de voeding nodig die bij hem of haar past. Krijgt lichaam en geest niet de juiste voeding dan kan dit leiden tot vele klachten zoals vermoeidheid maar ook depressieve klachten. Als iedere cel de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft, ervaren mensen vaak een ontspanning die als weldadig en ongekend betiteld wordt.
  5. Psyche: Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden. Door middel van een aantal methoden kunnen wij samen met u kijken waar het probleem is ontstaan en hoe dit opgelost kan worden. Een rustige geest kan er voor zorgen dat u, doordat u beter slaapt, u zich beter kunt ontspannen, andere ongewenste (vaak onbewuste) gedragspatronen kunt doorbreken en het helingsproces steeds verder en dieper doorwerkt.